8 души, заподозрени в поръчкови убийства, задържани при спецакция

8 души, заподозрени в поръчкови убийства, задържани при спецакция
Акцията беше проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При полицейска операция в петък са задържани осем души, членове на организирана престъпна банда, специализирана в изпълнение на поръчкови убийства.

"Операцията беше планирана с министър Цветлин Йовчев и с главния прокурор", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който се върна от Перник, където бе проведена акцията, предаде БНР.

Акцията беше проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура.

"От наша страна участваха служители на ГД „Национална полиция” и Специализираният отряд за борба с тероризма. Става дума за въоръжена организирана престъпна група, извършвала поръчкови убийства, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркопразпространение и лихварство", обясни той.

Задържани са днес осем лица, които ще бъдат обвинени. Към момента се извършват процесуално-следствени действия по ексхумация на тленни останки.

"Предстои да търсим още трупове и още членове на групата. Задържани са за 72 часа с предпазна мярка, но без повдигнато обвинение, обясни Лазаров предаде агенция "Фокус".

Главният комисар не уточни колко точно трупа са намерени и заяви, че очаква да изникнат още на територията на цялата страна, не само в Пернишки район.

„Групата е действала в периода от 2005 до 2010 година и се е занимавала с поръчкови убийства, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркопразпространение и лихварство”, обясни още той.

#Цветлин Йовчев #МВР #Светлозар Лазаров #ГД „Национална полиция”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници