Samsung Galaxy Note III с процесор Exynos ще се предлага на повече пазари

Samsung Galaxy Note III с процесор Exynos ще се предлага на повече пазари
A A+ A++ A

Когато Samsung пусна смартфона Galaxy S4 по-рано тази година, компанията реши да го предложи в два варианта в зависимост от използвания процесор. Единият залагаше на Exynos 5 Octa, който има две групи от по 4 процесорни ядра, а другият беше комбинирана с четириядрения Qualcomm Snapdragon 600. Основната причина за това се оказа желанието на компанията да пусне телефона бързо и в голям тираж, което нямаше как да се случи, ако се използва само процесор Exynos 5 Octa, и затова й се наложи да прибегне до услугите на Qualcomm.

Подобен сценарий е на път да се случи и с новия Galaxy Note III, който очакваме да бъде представен на 4 септември в Берлин. Сега обаче положението е малко по-различно, подсказва информация на сайта SamMobile. Според нея устройството ще се предлага във варианти с процесор Exynos 5420 и Qualcomm Snapdragon 800, но този път първият ще се появи и на няколко от големите европейски пазари, като Англия, Франция, Германия и Италия. Според графиката за България е предвиден моделът със Snapdragon 800.

Рано е да се каже кой от двата чипсета е по-бърз, но ще е интересно да разберем как се представя новият чип на Samsung. Exynos 5420 беше представен преди няколко седмици и дойде с нов графичен ускорител - Mali-T628 MP6 вместо PowerVR SGX 544MP. Освен това в него е поправен един от сериозните пропуски в дизайна на чипа, който оказваше сериозно влияние върху производителността на предшественика му.

http://www.sammobile.com/2013/08/15/exclusive-list-of-countries-receiving-galaxy-note-iiis-exynos-5420-or-snapdragon-800-variant-sm-n9005-specs-confirmation/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници