Лютви Местан: Темата за импийчмънт на президента не е обсъждана

Лютви Местан: Темата за импийчмънт на президента не е обсъждана
A A+ A++ A

Убеден съм, че ще има вот на недоверие към правителството и трябва да има. Това е основен инструмент на опозицията. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан, след като Народното събрание отхвърли ветото на президента и прие отново актуализацията на Бюджет 2013, предаде агенция „Фокус”.

„Вотът на недоверие е основен инструмент на опозицията и точно защото днес ГЕРБ имат вътрешното усещане, че загубиха тотално дебатите, у тях се задейства комплексът и съм сигурен, че неистово ще търсят нова парламентарна процедура. Познавам психологията на подобен род политически сили и лидери – те имат вътрешното усещане, което не е измамно, а е много точно, че тотално загубиха дебатите, нямаха никакви аргументи”, коментира Местан.

Лидерът на ДПС заяви, че не е обсъждана темата за импийчмънт на президента. Според Местан държавният глава трябва да възстанови статута си на медиатор.

„Той скоро обяви, че е свалил доверие от лидерите на двете партии, които подкрепят кабинета. Направи го само няколко дена след мандата на 42-ото Народно събрание. Смятам, че едно от условията за диалог, е минимумът доверие между институциите. Несъгласието с една политика не е причина за сваляне на доверие. Президентът трябва да знае това, че без политически различия няма демокрация. Аз изпитвам силно уважение към неговите политически тези и макар че не се споделят от мен, все още не ми дават основание да кажа – Росен Плевнелиев не е моят президент и свалям доверие от него. Аз съм длъжен да изпитам уважение към президентската институция, собствено – към президента”, каза още лидерът на ДПС.

#Местан #ДПС #Парламент #президент #импийчмънт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници