Жертвите след разпръсването на привърженици на Мурси в Кайро достигнаха 464

Жертвите след разпръсването на привърженици на Мурси в Кайро достигнаха 464
Междувременно бе съобщено, че Египет е затворил пропускателния пункт с Ивицата Газа за неопределено време след вчерашното насилие в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кървавото разпръсване на привърженици на сваления президент Мохамед Мурси в Кайро от армията и полицията и последвалото насилие в цялата страна са отнели живота на 464 души, от които 421 цивилни, съобщава египетското правителство, предава БГНЕС.

Общо 3572 души са били ранени в цялата страна, показват данни, предоставени от министерството на здравеопазването.

200 души са били убити само на площадите Рабаа ал-Адауия и Нахда в Кайро, които бяха окупирани от близо месец и половина от привърженици на ислямисткия президент Мохамед Мурси, свален и арестуван от армията на 3 юли.

Междувременно бе съобщено, че Египет е затворил пропускателния пункт с Ивицата Газа за неопределено време след вчерашното насилие в страната.

Стотици палестински работници преминават всеки ден пропускателния пункт Рафах на Синайския полуостров в двете посоки. След кървавата операция на армията и полицията срещу протестиращите ислямисти в Кайро и последвалото насилие в цялата страна определеното от армията ръководство реши да въведе извънредно положение и да наложи полицейски час в голяма част от Египет.

#Египет #Кайро #поддръжници #Мохамед Мурси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници