Акционери съдят Microsoft заради провала на Surface RT

Акционери съдят Microsoft заради провала на Surface RT
A A+ A++ A

Група акционери са завели дело срещу Microsoft за подвеждаща информация относно продажбите на таблетите Surface RT. Искът е заведен срещу самата компания, както и персонално срещу Стив Балмър, бившия финансов директор Питър Клайн, вицепрезидента по финансите Франк Брод и вицепрезидента по маркетинга Тами Релър. Според адвокатите на акционерите компанията умишлено е заблудила инвеститорите относно истинското положение с продажбите на Surface RT и по този начин е нанесла щети на акционерите.

Конкретната причина за делото пък е наскорошното обявление на загуби в размер на 900 милиона долара, които са свързани със Surface RT, което пък доведе до спад на акциите на Microsoft с 11,7%. Според иска загубите са били известни на ръководството на компанията от Редмънд още в началото на годината, но не са били обявени публично, което пък е довело до грешни инвеститорски решения на всички, които са закупили ценни книжа на Microsoft през последните месеци.

Адвокатската кантора Робин Гелър Рудман и Дауд, която в случая защитава интереса на недоволните акционери, има богат опит в подобни дела и е постигала шумни успехи, като най-големият е споразумението с Енрон през 2009 г., когато компанията се съгласи да изплати 7,3 милиарда долара обезщетение на свои акционери.

http://www.businesswire.com/news/home/20130812006136/en/Robbins-Geller-Rudman-Dowd-LLP-Files-Class

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите