Ямболският районен съд ще гледа делото за взрива край "Петолъчката" на 14 октомври

Ямболският районен съд ще гледа делото за взрива край "Петолъчката" на 14 октомври
От експлозията в най-близкото село Лозенец не остана здрав прозорец. Общо нанесените от взрива щети се изчисляват на около 62 млн. лв., по информация на БНР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ямболският районен съд е насрочил дата за делото за взрива край „Петолъчката“, който на 5 юни 2013 г. погуби трима работници, предава БГНЕС. Съдебният процес ще започне на 14 октомври, като заседанията са насрочени за три поредни седмици.

Окръжната прокуратура в Ямбол е повдигнала обвинения на собственика на „Берета Трейдинг“, Десислав Делев, и изпълнителния директор на фирмата Иван Пеев.

Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. Заради неспазване на мерките за безопасност е допуснато взривяване, причинило смъртта на трима работници и три телесни повреди на други.

Материалите по делото са 33 тома, разпитаните са близо 200 свидетели, извършени са три ДНК експертизи, три съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза. Обвинението предвижда наказание от 3 до 10 години и представлява особено тежък случай, отбеляза Георги Ханджиев.

При взрива в склада за утилизация на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници, а над десет бяха ранени.

От експлозията в най-близкото село Лозенец не остана здрав прозорец. Общо нанесените от взрива щети се изчисляват на около 62 млн. лв., по информация на БНР.

#взрив #Петолъчката #"Берета трейдинг"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници