Кой крив, кой прав...!?

Кой крив, кой прав...!?
A A+ A++ A

Собственици на апартаменти в сградата на хотелския комплекс „Акротирия”, построен на терен на НСА, ще съдят държавата в Страсбург.

Казусът: Съдът върна на НСА спорния имот, за който от години се водиха дела. На него обаче е построена жилищна сграда. Сега НСА е в пълното си право да влезе във владение на своя имот. Какво обаче да правят новите собственици? Хората, които са си закупили жилища във въпросната сграда, също са в правото си, защото са платили, при това никак не малки суми, за своите недвижимости.

Сега те трябва да се разделят с тях, без дори да имат право на обезщетение, а на практика са били излъгани. Основният въпрос е, кой е разрешил строителство на жилищна сграда върху спорен /към онова време/ имот?

Очевидно, това е съответната специализирана служба в съответната община. Очевидно е също, че даването на подобно разрешение, няма как да е било законово регламентирано. Това означава, че вероятно „зелената светлина“ за подобно строителство е получена по „втория начин“, което пък означава, че някой е получил „нещо“ за да направи „услугата“. Остава да се открие, кой е този „някой“ и отговорността може да се персонифицира. Дали ще стане...?

#НСА #отговорността #собственици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници