БВП на САЩ скача с $ 1,4 трилиона за 10 г., ако легализират имигрантите

БВП на САЩ скача с $ 1,4 трилиона за 10 г., ако легализират имигрантите
Белият дом обяви, че не е склонен да приеме предложения от републиканците вариант за легализация без предоставяне на гражданство.
A A+ A++ A

Легализирането на близо 11 милиона незаконно пребиваващи в САЩ имигранти би увеличило БВП с 1,4 трилиона долара за 10 години, сочи проучване, разпространено от Белия дом, предаде "Дарик".

Законопроектът, който предвижда постепенно предоставяне на американско гражданство на нелегални имигранти, мина в Сената, но отлежава в Камарата на представителите.

Сега имигрантите получават много по-ниски заплати и плащат много по-малко данъци, отколкото трябва. Това намалява техният принос за икономиката на САЩ.

Според оценките, ако се предостави гражданство на тези работници, заплащането на труда им ще се увеличи, а БВП на САЩ ще нарасне с 1,4 трилиона долара за 10 години. Общият приход от всички американци ще нарасне със 791 млрд. долара, федералните данъци и данъците на отделните щати ще се увеличат с още 184 млрд. долара, а в икономиката ще се добавят 2 милиона работни места, сочат изчисленията.

Белият дом обяви, че не е склонен да приеме предложения от републиканците вариант за легализация без предоставяне на гражданство.

"Такъв подход нарушава основния принцип на нашата страна - че всеки, без значение от къде е дошъл, може да стане американски гражданин, ако той иска да работи и да поеме отговорността, свързана с гражданството", се казва в изявление на Белия дом.

"Икономисти, видни бизнесмени и работници в Америка са съгласни, че трябва да се възползваме от възможността да променим проблемната имиграционна система. Президентът призовава Камарата на представителите да се заеме с това и е готов да работи с всички партии", се посочва още в изявлението.

#САЩ #имигранти #БВП #Сенат #конгрес #Белия дом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници