Nokia може да е продала 1,3 милиона телефона Lumia и 1,4 милиона от N9

Nokia може да е продала 1,3 милиона телефона Lumia и 1,4 милиона от N9
A A+ A++ A

Продажбите на първите телефони с Windows Phone на Nokia през миналата година могат да се окажат достатъчно, за да възвърнат доверието на инвеститорите, смята Bloomberg. Според анкета на агенцията сред 22 пазарни анализатори финландската компания вероятно е продала на оператори и търговци средно около 1,3 милиона телефона с платформата през последните два месеца на миналата година, когато стартираха продажбите на моделите Lumia 800 и Lumia 710. Индивидуалните прогнози са варирали между 800 000 броя и 2 милиона, като само един от анализаторите е посочил цифра под 1 милион. Любопитно е, че един от анализаторите смята, че от Nokia N9 - първия и последен модел с MeeGo, са продадени 1,4 милиона броя.

Nokia ще обяви финансовите резултати за последното тримесечие на миналата година на 26 януари. Друга анкета на Bloomberg сред анализатори показва, че очакванията са компанията да обяви загуба за периода от 92 милиона евро и 20% спад на продажбите до 1 милиард евро. Основната причина за това е спадът в продажбите на телефони със Symbian, които са позиционирани в средния и нисък клас. Заради прехода към Windows Phone в момента Nokia няма толкова евтини смартфони с платформата на Microsoft, с които да компенсира спада на продажбите на моделите със Symbian. Такива анализаторите очакват да се появят през втората половина на годината.

Все пак моделите от серията Lumia се радват на добър прием сред потребители, блогъри и представители на технологичната преса - пресен пример е премиерата на модела за Щатите Lumia 900, който успя да спечели много награди по време на изложението CES 2012. Очакванията са през това тримесечие продажбите на моделите от серията Lumia да достигнат 3,2 милиона броя, тъй като започват масовите им доставки в Азия.

http://www.bloomberg.com/news/2012-01-22/nokia-lumia-sales-seen-topping-1-million-in-respite-for-stock.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници