Станишев без декларация за конфликт на интереси

Станишев без декларация за конфликт на интереси
A A+ A++ A

Сергей Станишев е единственият народен представител, чиято декларация за конфликт на интереси липсва на уебсайта на парламента. В документа избраниците отбелязват участието си в собственост и управление на търговски дружества и на организации с нестопанска цел, задължения над 5000 лв. и свързани лица, към чиято дейност биха имали частен интерес, съобщава Стандартнюз.

Декларациите на депутатите бяха публикувани с близо 3 месеца закъснение. Според Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси лицата, заемащи публична длъжност в едноседмичен срок от избирането или назначаването им подават декларации за несъвместимост, а в едномесечен срок – за частни интереси. Документите са с дати от средата до края на месец май, но получават публичност едва сега. Председателстваната от Волен Сидеров парламентарна комисия настояваше, че нарушение няма, тъй като декларациите са подадени в срок, а не са оповестени по технически причини.

От саморъчно попълнените и подписани документи научаваме, че председателят на парламента Михаил Миков има средства на доверително управление, които се инвестират в различни ценни книжа. Зам.-председателят Мая Манолова е декларирала, че е председател на кюстендилско сдружение "Център за регионална иновация", членува и в ръководството на училищното настоятелство на местната езикова гимназия "Петър Берон". Другият заместник на Миков - Христо Бисеров, е декларирал участие в Сдружение с нестопанска цел ЕКИП - "Екип за изследване на политиката", като е посочил, че то не развива дейност.

Бойко Борисов не е посочил никакви задължения и участия в сдружения със стопанска и нестопанска цел, освен позицията си на председател на ПП ГЕРБ. Волен Сидеров е декларирал 37 991 лв. задължение по кредитна карта.

Делян Пеевски е посочил, че е подал молба за освобождаване като член и председател на УС на сдружение в частна полза "Съюз на вестникарите и разпространителите на печатни издания" и като член на УС на сдружение в частна полза "Български медиен съюз", като и двете молби чакат решение. Подписът е с дата 22.05.2013 г., но на сайта на Съюза на вестникарите и разпространителите Делян Пеевски все още фигурира като председател. Дора Янкова изплаща потребителски кредит с остатък 22 000 лв.

Цветан Цветанов заема само длъжността зам.-председател на ПП ГЕРБ и дължи 56 538 евро по кредит. Единственото задължение, посочено от Джевдет Чакъров, е в размер на 205 362 лв. дълг към сегашния областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов. Срешу името на Сергей Станишев липсва декларация.

#Станишев #Народно събрание #депутати #декларации #конфликт на интереси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници