Депутатите се се връщат от ваканция с двупосочни билети

Депутатите се се връщат от ваканция с двупосочни билети
Цената на самолетен билет, закупен в последния момент, е около 400 лв., а за първа класа - около 900 лв. Снимка: news.ibox.bg
A A+ A++ A

Депутати масово се прибират в последния момент за извънредното заседание на парламента. Самолетът от Варна за София в 5:25 ч. е зает главно от народни избраници. Самолетните билети за петък били двупосочни, като връщането от София е предвидено с полет от 23:35 ч. Така избраниците ще дойдат на работа с пясък по краката и ще се мажат с плажно мляко отново, още в събота, съобщава в. „Стандарт“.

Цената на самолетен билет, закупен в последния момент, е около 400 лв., а за първа класа - около 900 лв. Пътуването е свързано със заседание на НС, поради което стойността му няма да е за сметка на депутатите, а на парламента. Според допълнителните разпоредби на правилника на НС, депутатите, избрани от райони на повече от 250 км от София и със самолетна връзка, имат право годишно на общо 40 еднопосочни или двупосочни билети.

Останалите ползват до 12 самолетни билета. Тези от депутатите, които се връщат от чужбина, ще си платят разходите за експресното прибиране. Извън граница, от бюджета на парламента се плащат само командировките, но не и пътуването за ваканция.

Част от избраниците се прибират от Тайланд, други - от Гърция, а трети - от Италия, съобщава още в. "Стандарт".

На депутатите ще им се плати връщането до София и с друг вид превоз - влак, автобус, служебен автомобил, или бензина в личния автомобил.

#избраници #билети #командировки #ваканция #Тайланд #Гърция #Италия #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници