Плевнелиев няма търпение да отзове посланиците от ДС

Плевнелиев няма търпение да отзове посланиците от ДС
Днес, 3 ноември в централното фоайе пред зала "Света София" в сградата на Народното събрание се състоя връчването на Решението на ЦИК за избор на президент и вицепрезидент на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраният президент на България Росен Плевнелиев заяви, че първото, което възнамерява да направи, когато встъпи в длъжност е да подпише указите за отзоваване на посланиците, които са част от бившата Държавна сигурност.

На официална церемония в сряда Плевнелиев получи решението и удостоверението на ЦИК, че е избран за президент на Република България.

Решението с окончателните данни от избора на Централната избирателна комисия е обнародвано днес в Държавен вестник в извънреден негов брой.

„Аз съм категорично „за" референдумите", каза Плевнелиев пред репортери след церемонията, предаде агенция „Фокус".

Според него за референдумите трябва да се формулират ясни въпроси. Като примерни теми той посочи енергетиката, националния план за развитие „България 2020" и заложените в него приоритети.

Бъдещият президент на България изтъкна още, че възнамерява да работи с всички партии и предишни президенти.

„За себе си бих казал с удовлетворение, че ние приключваме втори успешен мандат с господин Марин и с надежда," заяви от своя страна президентът Георги Първанов, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че е въпреки ожесточената кампания, посланието на Плевнелиев се е чуло. Освобождаващият поста държавен глава изрази увереност, че наследникът му ще надгражда върху вече направеното предишните президенти.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #президент #Георги Първанов #Държавна сигурност #посланици #ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"