Армейски генерал Тунджер Кълънч се предаде по делото „Ергенекон“

Армейски генерал Тунджер Кълънч се предаде по делото „Ергенекон“
Бившият генерален секретар на Съвета за национална сигурност (СНС) армейски генерал от запаса Тунджер Кълънч се предаде. Снимка: www.dw.de
A A+ A++ A

Сред обявените за издирване общо 13 обвиняеми и осъдени по мегаделото „Ергенекон” е и бившият генерален секретар на Съвета за национална сигурност (СНС) армейски генерал от запаса Тунджер Кълънч, който в понеделник отиде заедно със семейството си и със своя адвокат в истанбулската съдебна палата и се предаде на съдебните власти, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви, цитиран от агенция „Фокус“.

След преминаване на задължителния медицински преглед генерал Кълънч ще бъде изправен пред съда, издал заповед за неговото арестуване, за да му бъде прочетена тази заповед. 13-и състав на Специализирания наказателен съд в Истанбул осъди бившия генерален секретар на СНС общо на 13 години, два месеца и 10 дни затвор.

След отчитане на общия размер на наказанието и преценката, че друга мярка за неотклонение е недостатъчна, съдът постанови арест и издаде заповед за залавянето на о.з. армейски генерал Кълънч, посочи още телевизионният канал Ен Ти Ви.

#Ергенекон #СНС #затвор #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници