Случаен куршум от сирийска територия рани турски гражданин

Случаен куршум от сирийска територия рани турски гражданин
Заради престрелките турските сили за сигурност вземат допълнителни мерки по протежение на цялата граница и съсредоточават допълнителни бронирани военни машини. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Случайно изстрелян куршум от сирийска територия рани турски гражданин в пограничната околия Джейлянпънар на провинция Шанлъурфа, съобщава CNN-TURK, предава „Фокус“.

След временно затишие по време на мюсюлманския празника Рамазан байрам, ожесточените престрелки в пограничната сирийска провинция Ресулайн са били възстановени в съботните вечерни часове и куршум от дългоцевно оръжие е ранил в гърдите 19-годишен младеж в двора на неговата къща.

Раненият е откаран с линейка в болница и след оказаната спешна медицинска помощ е изписан.

Заради престрелките турските сили за сигурност вземат допълнителни мерки по протежение на цялата граница и съсредоточават допълнителни бронирани военни машини.

След започналите на 16 юли престрелки с леко и тежко стрелково оръжие между кюрдските бойци от Партията на демократичното единство на Кюрдистан и джихадистите, свързани с групировките „Фронт ал Нусра” и „Ислямска държава в Ирак и Сирия”, в района на сирийската провинция Ресулайн случайни куршуми са убили четирима и са ранили много други турски граждани в пограничната турска околия Джейлянпънар, посочва още CNN-TURK.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници