БНБ: Печатницата на банката няма да се приватизира

БНБ: Печатницата на банката няма да се приватизира
Не се предвиждат никакви промени в собствеността на Печатница на БНБ. Снимка: www.bnb.bg
A A+ A++ A

“Не се предвиждат никакви промени в собствеността на Печатница на БНБ и не се предвижда каквато и да е приватизация на дружеството. Това се посочва в позиция на БНБ, публикувана на сайта на институцията. Позицията е публикувана на сайта на БНБ на 2 август по повод информация в столичен всекидневник относно регистрацията на съвместно дружество между „Печатница на Българската народна банка” АД (ПБНБ) и един от най-големите производители на банкноти в света „Франсоа Шарл Обертюр Груп”, Франция (ФШОГ), съдържаща внушение, че е „стартирала приватизацията на Печатницата на БНБ”.

На 19 юни 2013 г. БНБ публично обяви, че Печатница успешно приключи преговорите и постигна договореност за създаване на съвместно дружество за производство на банкноти в България, с един от най-големите производители на банкноти в света ФШОГ. Още тогава бяха обявени и основните мотиви да бъде създадено съвместно дружество с един от най-големите производители на банкноти в света.

Всички взети решения по създаването на новото дружество са в компетенциите единствено на БНБ и Министерството на финансите. Стана ясно, че не се предвиждат и никакви промени в собствеността на дружеството.

#БНБ #решения #приватизация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници