Започва делото срещу Кирил Рашков

Започва делото срещу Кирил Рашков
В Асеновградския районен съд днес започва разглеждането на делото срещу Кирил Рашков. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

В Асеновградския районен съд днес започва разглеждането на делото срещу Кирил Рашков.

69-годишният Рашков е обвинен за отправяни закани за убийство: към настойничката на прегазения на 23 септември в Кануница Ангел – Иванка Петрова, и към мъжа, с когото тя живее на семейни начала – Веселин Христов, припомня БНР.

4 месеца след размириците в Катуница, провокирани от убийството на 19-годишния Ангел, делото срещу Кирил Рашков, оправял заплахи към близките му, ще започне с разпит на свидетели.

И според двете обвинения на 23 септември – часове преди момчето да бъде прегазено, Кирил Рашков се появил в Катуница с черния си джип пред къщата на Веселин Христов и започнал да заплашва с убийство както него, така и Иванка Петрова.

Двамата се обаждат минути след това на телефон 112. Позвъняване на същия телефон има и от страна на Рашков, който твърди, че същия ден е организирал помен в памет на починалия му син.

И днес се очаква пред сградата на асеновградския съд да се съберат много хора от Катуница, които на всяко от предишните заседания посрещаха Рашков със скандирания и освиркване.

На последното заседание, състояло се на 22 декември, магистратите решиха, че той трябва да остане в ареста, и не уважиха искането му за по-лека мярка за неотклонение заради влошеното му здравословно състояние от множеството хронични заболявания.

Изненадващо тогава към защитниците на Рашков се присъедини и адвокат Хари Харалампиев, който преди години защитаваше българските медици в Либия.
Ако съдът признае за виновен Кирил Рашков, той може да лежи в затвора до 6 години.

#Кирил Рашков #Рашков #Цар Киро #дело #Асеновградския районен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"