Бареков към президента: Допуснахте две огромни грешки!

Бареков към президента: Допуснахте две огромни грешки!
Бареков се обърна към президента с няколко въпроса. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

"Г-н Плевнелиев, Вие допуснахте две огромни грешки. Първата е, че изгонихте медиите и не им позволихте дори протоколно присъствие на Ваш политически пърформанс с участието на чуждестранни представители. Вие ли говорите за свобода на медиите, при положение, че се криете от тях и сте роб на една медийна групировка?

Вторият Ви гаф е, че заигравате с чужда държава и нейните геополитически цели с користната цел да Ви помогне с турските гласове да вкарате своята политическа сила в парламента."

Това се посочва в позицията на журналиста Николай Бареков, публикувана на barekov.com.

Въпросите му към държавния глава са свързани с изпъждането по заръка на президентската администрация на медии от ислямския ифтар, където Плевнелиев беше гост. Както и със заиграването на държавния глава с геополитическите интереси на Турция.

"Защо наричам „Реформаторския блок" Ваша политическа сила? Когато преди 14 години Вие сте спали по паркингите на Германия, днешният реформатор Иван Костов направи първи опит да спечели турските гласове за своята кауза. Като добър политик, за разлика от Вас, Иван Костов се обърна към българските турци в Турция и само поднесе своето извинение като държавник за щетите от Възродителния процес", заяви още журналиста.

"Г-н Президент, очаквам отговор и на двата ми въпроса с ясното съзнание, че Вие сте готов да продадете българските национални интереси в името на личното Ви оцеляване, както вече го направи Вашият ментор Бойко Борисов", продължи в същия тон Бареков.

#Николай Бареков #Росен Плевнелиев #президент #Турция #Бойко Борисов #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници