Спас Колев, "Свободни, можещи и силни": Очакват се ексцесии на извънредното заседание на НС

Спас Колев, "Свободни, можещи и силни": Очакват се ексцесии на извънредното заседание на НС
„Създаде се контактна група, която оттук нататък ще определя бъдещия дневен ред на срещите с премиера и с другите протестиращи”, посочи Спас Колев. Снимка. svejo.net
A A+ A++ A

При извънредното заседание на парламента се очакват ексцесии и опити за погроми, заяви Спас Колев от „Свободни, можещи и силни” след среща с министър-председателя Пламен Орешарски и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предава „Фокус“.

На срещата стана въпрос за поведението на гражданското общество и действията на полицията, добави Колев.

София е наясно, че от провинцията се наемат квартири, за да могат да бъдат запълнени със съответните ударни бригади. Удовлетворени сме от отговора на министъра. Отговорът беше, че подчинените структури на МВР и специализираните служби ще осигурят необходимия конституционен ред в България и в частност в столицата“, каза още той.

При тези ексцесии и това напрежение, под което работят огромна част от охраняващите, дотук не позволихме да се разиграе онзи тъмен сценарий, който се готвеше по разни скъпи кръчми, кафенета и нощните клубове на София”, коментира Колев.

На въпрос за повече конкретност по отношение на ударните групи по квартирите, Колев отговори: „Вие искате пред цялата общественост да кажа нещо, което е малко по-тайно. Запазвам си правото да не ви кажа всичко”.

Колев посочи, че са били обсъдени въпроси за забавянето на някои уволнения в стратегически предприятия, агенции, бавене на процедури, въпроси за общуването между всички видове протестиращи.

Създаде се контактна група, която оттук нататък ще определя бъдещия дневен ред на срещите с премиера и с другите протестиращи”, посочи Спас Колев.

„Аз съм удовлетворен от мъжката позиция на министър Йовчев на конкретни въпроси – дали ще осигури реда в София и страната, дали ще допусне ексцесии и разиграване на събития, които знаем от 1996-1997 г., дали ще допусне определени агитки да бъдат платени. Вицепремиерът обеща в кратки срокове да даде информация на обществото. Изискани са снимки не само от специализираните наблюдения и камери на МВР, а и от водещите телевизии, от водещи фотографи, за да се издирят точно тези, които предизвикаха ексцесиите на 23 юли”, отбеляза Колев.

По думите му, членската маса на „Свободни, можещи и силни” по членски внос са 15 768 членове.

Като симпатизанти сме малко повече, отколкото вашите любимци, които протестират на палатковия лагер пред парламента”, добави Колев.

#Спас Колев #Свободни #Пламен Орешарски #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино