Доброволци от ЧЕЗ подмениха крушките във видинска детска градина

Доброволци от ЧЕЗ подмениха крушките във видинска детска градина
Петър Докладал Снимка: ЧЕЗ
A A+ A++ A

Служители на ЧЕЗ закупиха и монтираха с доброволен труд 95 енергоспестяващи електрически крушки във видинската детска градина „Синчец”, съобщиха от компанията. Доброволческата инициатива бе представена от Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

На представянето присъства и Цветомир Ралчев, директор „Развитие на мрежата” в „ЧЕЗ Разпределение България”.

„Доброволчеството е неделима част от културата и ценностите на нашата компания. То дава възможност на всички, които работим в ЧЕЗ, да участваме активно в промяната на местните общности в Западна България, като в същото време развиваме нови умения и създаваме приятелства”, каза Петър Докладал.

В резултат на доброволческата акция в детска градина „Синчец”, където се обучават над 160 деца, се очаква разходите за осветление да намалят до 7 пъти. Най-голям ефект ще има през зимата, когато лампите работят повече часове.

Това не е първият път, когато доброволци на ЧЕЗ се включват в живота на Видин, каза Петър Докладал. Той припомни, че през декември 2012 година са подменени 130 крушки в детска градина „Зорница”. Година по-рано служители на компанията са помогнали за освежаването на детска градина „Щастливо детство”, като са почистили, грундирали и боядисали част от съоръженията за игра.

„Винаги сме щастливи, когато имаме възможност да допринесем за подобряване на условията за живот на децата. Надявам се средствата, които ще бъдат спестени, да бъдат вложени в дейности и приспособления, които ще направят престоят за малчуганите по-приятен и уютен”, каза Петър Докладал. Общо за периода януари - юли в област Видин са подадени 800 сигнала за високи сметки за ток. При проверка са установени неточности в 10 от тях, което е около 1,25%. Въпреки това ние сме амбицирани да намалим грешките в нашата работа до минимум, заяви регионалният мениджър на ЧЕЗ за България.

Компанията продължава да подобрява качеството в региона на Видин. През тази година ЧЕЗ планира да вложи близо 1,2 млн. лева за повишаване на качеството и сигурността на захранването в област Видин. Сред по-големите проекти, реализирани досега, са реконструкция и модернизация на въздушни електропроводи ниско напрежение, изнасяне на електромерни табла в Синоговци и Плешивец.

Предстои да се извърши реконструкция на електропроводна линия „Орел”, с което ще се подобри електрозахранването на близо 600 абонати в област Видин. Инвестицията е за 100 000 лева, уточни Петър Докладал.

#ЧЕЗ #Докладал #детска градина #Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници