Задържаха редица турски актьори за наркотици

Задържаха редица турски актьори за наркотици
Актьорът Кенан Имирзалъолу е сред арестуваните актьори. Снимка: zhivotat.wordpress.com
A A+ A++ A

Известни турски актьори, познати и на българската публика от участието си в сериали, са задържани в рамките на акция на турската полиция, започнала преди осем месеца.

Полицията е арестувала общо 55 души. Измежду тях са известни актьори като Кенан Имирзалъолу, участвал в сериала “Езел”, Мурат Илдирим от “Любов и наказание”, съпругата му Хурджин Терзиоглу, известна като Азад от “Езел”, Енгин Алтан, който игра Халил в “Сон”, Нехир Ердоган, която бе в ролята на Айлин в “Сон”, Илкер Аксум, участвал в “Сюлейман Великолепни”, пише турският вестник “Хюриет”, цитиран от "24 часа".

Известните арестанти са обвинени в употреба на наркотици и “предоставяне на места за употреба на наркотици”.

Според турските власти известните са търсили наркотици с кодирани думи, а търговците са ги доставяли на желаните адреси.

Операцията е задействана преди 8 месеца, когато полицията започнала да следи група търговци на наркотици, действащи в района на “Бешикташ”, Истанбул, и в квартал “Саръйер”.

Равносметката от координираната акция на турската полиция са 20 килограма канабис и 500 грама хероин. Говори се, че арестите на известните актьори са били продиктувани от правителството на Ердоган, тъй като точно тези актьори са били измежду творците, излезли на улицата и участвали в протестите в парка “Гези” в Истанбул.

След разпит в полицията звездите били изправени пред прокурора и след това освободени. Случаят им ще бъде разгледан по-нататък.

#Ердоган #Истанбул #Гези

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници