Задържаха четирима заподозрени за смъртта на протестиращ в Турция

Задържаха четирима заподозрени за смъртта на протестиращ в Турция
Според полицията около 2,5 млн. души са излезли на улиците в близо 80 града в трите седмици на протестите, с искане за оставката на премиера Реджеп Тайип Ердоган, обвиняван в авторитаризъм и желание за ислямизиране на турското общество. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима заподозрени за смъртта на протестиращ, пребит до смърт по време на антиправителствените протести през юни в Турция, са били арестувани, съобщи агенция "Доган", предава БГНЕС.

Сред задържаните има и един полицай.

Четиримата са били изпратени в предварителния арест от съд в град Ескишехир, Северозападна Турция, където убитият Али Исмаил Коркмаз бил нападнат от неизвестни лица на 2 юни, докато участвал в протест, уточнява същият източник.

19-годишният студент, който бил тежко ранен в главата, получил мозъчен кръвоизлив и починал на 10 юли, след като прекарал 38 дни в кома.

Прокурорът по делото Орхан Четингюл заяви, че "продължава работата за установяването на самоличността на още един човек, който също бил замесен в инцидента според видеокадрите", анализирани от следователите.

Той посочи, че е освободил други трима заподозрени, след като получил свидетелските им показания.

На 31 май турската полиция евакуира стотици еколози от парка Гези, в центъра на Истанбул, които се противопоставяха на изкореняването на дърветата в рамките на проект за благоустройство на града.

Според полицията около 2,5 млн. души са излезли на улиците в близо 80 града в трите седмици на протестите с искане за оставката на премиера Реджеп Тайип Ердоган, обвиняван в авторитаризъм и желание за ислямизиране на турското общество.

При сблъсъците загинаха петима души, четирима протестиращи и един полицай, а над 8000 души бяха ранени, сочат данните на Съюза на лекарите в Турция.

#Турция #протести #Ескишехир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници