НДСВ организира дискусия за честен изборен процес

НДСВ организира дискусия за честен изборен процес
Крайната цел е публичното обсъждане да излезе с пакет от предложения, който да изпрати на Временната парламентарна комисия за изработване на проект за нов Изборен кодекс. Снимка: НДСВ
A A+ A++ A

НДСВ, съвместно с Фондация за свободата „Фридрих Науман” организира публична дискусия на тема „За честен изборен процес, за нова избирателна система”.

Обсъждането ще се състои на 7 август 2013 г., сряда, от 11:00 часа, в хотел „България”, зала „Десислава”.

Целта на обсъждането е да се очертаят нови правила за изборен процес, които да гарантират в максимална степен широко и реално представителство на гражданите в парламента и честността на изборите.

По темата ще говорят проф. Емилия Друмева – председател на Изборния борд, Минчо Спасов – НДСВ, председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност в 40-ото НС, Борислав Цеков – Движение „Модерна България”, Камелия Нейкова – зам.-председател на „Нова алтернатива”, както и други експерти, свързани с изборното законодателство у нас.

Крайната цел е публичното обсъждане да излезе с пакет от предложения, който да изпрати на Временната парламентарна комисия за изработване на проект за нов Изборен кодекс.

#НДСВ #За честен изборен процес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници