Зелената партия в Германия иска въвеждане на вегатариански ден

Зелената партия в Германия иска въвеждане на вегатариански ден
Снимка: kukuriak.com
A A+ A++ A

Задължителен вегетариански ден в Германия иска Зелената партия в Бундестага, предаде БНР.

Целта на зелените е Германия да се превърне в първата в света държава на вегетарианците. За целта във всички обществени столове и фирмени или държавни заведения за хранене те ще поискат да се въведе поне един вегетариански ден, в който да не се предлага месо за храна. Желанието на зелените дори е записано в предизборната им програма. Целта е да се намали консумацията на месо в страната.

"Един вегетариански ден в седмицата е чудесен начин да изпробваме живот без месо. Да готвиш вегетариански не означава просто да пропуснеш месото и месните изделия. Това също е изкуство", коментира лидерката на Зелената партия Ренате Кюнаст.

Според Зелената партия намаляването на консумацията на месо ще допринесе за подобряването на климата, както и на условията, при които се гледат животни. Ако се купува по-малко месо, ще стане излишно масовото гледане на крави и прасета, при което животните страдат от деня на раждането си до деня на смъртта си.

Освен вегетариански ден в обществените столове да се предлага минимум 20 процента биомесо, настояват още зелените. Те ще се борят и за забраняването на масовото гледане на животни.

Германците обаче засега реагират негативно на предложението. След забраната на пушенето те отказват да приемат някой друг да им предписва и как да се хранят.

#Германия #Зелената партия #Бундестага #вегетариански #храна #зелени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино