САЩ установили засилен обмен на информация между терористи

САЩ установили засилен обмен на информация между терористи
Според републиканеца Пит Кинг, терористите "посочват конкретни срокове и не оставят съмнения за това колко е голяма днешната заплаха". Снимка: www.whitehouse.gov
A A+ A++ A

САЩ са засекли значително активизиране на обмена на послания в интернет между установени и заподозрени терористи. Според американските власти, групировката Ал Кайда планира ново голямо нападение върху американски обекти зад граница, заявиха членове на специалните комисии по разузнаване на двете камари на Конгреса в интервю за американски телевизии, предава БГНЕС.

Според получената от специалните служби информация, "това е най-сериозната заплаха през последните няколко години", подчерта за Ен Би Си републиканецът сенатор Чаблис.

Според него сега обменът на информация в мрежата между терористите "много напомня на случилото се в навечерието на 11 септември 2001 година".

От своя страна конгресменът от демократите Дъч Рапърсбъргър сподели в интервю за Ей Би Си, че заплахата идва от "високопоставени членове" на "Ал Кайда на Арабския полуостров" за "голямо нападение".

Според републиканеца Пит Кинг, терористите "посочват конкретни срокове и не оставят съмнения за това колко е голяма днешната заплаха".

"Това е тревожен сигнал. "Ал Кайда в много отношения е дори по-силна, отколкото на 11 септември 2001 година, защото тя мутира и се разпространява на съвсем различни места", отбеляза конгресменът, който смята, че "Ал Кайда на Арабския полуостров" е най-смъртоносното от всички подразделения на тази терористична мрежа.

САЩ ще продължат до 10 август срока за временно затваряне на свои дипломатически мисии в Близкия изток и Африка.

#САЩ #терористи #Ал Кайда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино