България може да не успее да усвои близо 2.5 млрд. евро

България може да не успее да усвои близо 2.5 млрд. евро
България може да не успее да усвои близо 2.5 млрд. евро, които са предвидени за за нова инфраструктура в периода 2014-2020 г. Снимка: www.kontinenti.com
A A+ A++ A

България може да не успее да усвои близо 2.5 млрд. евро, които са предвидени за за нова инфраструктура в периода 2014-2020 г., съобщи БНТ, цитирайки позиция на министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Опасенията са следствие от решение на Конституционния съд, който прие аргументите на омбудсмана Константин Пенчев срещу промените в Закона за устройство на територията, които дават възможност да се започне строителство в частна собственост преди да са приключили отчуждителните процедури.

В мотивите си съдиите посочват, че съществува опасност държавата и общините да нарушат неприкосновеността на частната собственост и като правова държава България не може да позволява на когото и да било разпореждане или ползване на чужда собственост против волята на собственика.

От АПИ успокоиха, че пътните проекти, които се изпълняват с европари по програмите  за периода 2007-2013 г. нямат този проблем.

#Константин Пенчев #собственост #АПИ #проблем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници