ООН ще разследва зверските убийства на сирийски войници от бунтовници

ООН ще разследва зверските убийства на сирийски войници от бунтовници
“Трябва да бъде извършено независимо разследване, за да бъде установено дали са били извършени военни престъпления. И виновните за извършването им трябва да бъдат изправени пред правосъдието”, каза Пилай. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният комисар по човешките права на ООН Наванетем Пилай поиска да бъде извършено сериозно разследване на масовите екзекуции на сирийски войници, извършени от бунтовници през изтеклата седмица, предава БГНЕС.

Според Пилай, информацията за касапницата при битката за контрол над гр. Хан ал Асал в провинция Алепо била шокираща.

Видеоклипове, заснети от бунтовници и материали, разпространени от неправителствени организации показват екзекутирането на десетки войници от верните на президента Башар Асад части.

“Трябва да бъде извършено независимо разследване, за да бъде установено дали са били извършени военни престъпления. И виновните за извършването им трябва да бъдат изправени пред правосъдието”, каза Пилай.

По данни на нейния екип, само при един от инцидентите въоръжени привърженици на опозицията са екзекутирали 30 души, по-голямата част от които са били войници.

“Силите на опозицията не бива да се чувстват извън закона и трябва да се съобразяват с международните закони”, подчертава Пилай.

#ООН #Сирия #бунтовници #войници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници