На 1 и 2 август ще има редовни пленарни заседания

На 1 и 2 август ще има редовни пленарни заседания
A A+ A++ A

В четвъртък и петък – 1 и 2 август, ще има редовни пленарни заседания. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова при дебатите по решение за ваканцията на народните представители, предаде „Фокус“.

Според Манолова по този въпрос правилникът на Народното събрание няма никакво колебание. Днес до 18.00 часа ще бъде внесена програмата за пленарните заседания за четвъртък и петък.

По повод предложения от ГЕРБ законопроект за промени в Изборния кодекс Манолова заяви, че той е негоден нито за приемане, нито за ползване. Според Манолова законопроектът е написан нескопосно.

Депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева попита Манолова: „Що не написахте една коректна програма, като давате акъл как се пишат законопроекти?“. „Ще дойде и вашето време, г-жо Манолова, обещавам ви, текст по текст, тук, от тази трибуна“, подчерта Цачева.

„Никой от нас няма право да се произнася по един законопроект, който още не е разглеждан дори в комисии. Аз също съм любопитен какъв проект за Изборен кодекс ще ни предложите вие и Йоло Денев“, коментира Емил Радев от ГЕРБ.

„Правната грамотност е задължителна не само към авторите на един индивидуален акт като седмичната програма, но има изискване и към правната грамотност на четящите този акт и изказващите се по него. Програмата, която приехме тази сутрин, е наименувана седмична, защото без решение за скъсяване на лятната ваканция тази седмица щеше да е само от един ден – днешния ден“, отговори Мая Манолова.

#Мая Манолова #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници