Завърши рекапитализацията на „Банк ъф Сайпръс”

Завърши рекапитализацията на „Банк ъф Сайпръс”
Процесът на рекапитализация на „Банк ъф Сайпръс”, започнат през март 2013 г. по повод на финансовата криза, е завършен. Снимка: world.actualno.com
A A+ A++ A

„Процесът на рекапитализация на „Банк ъф Сайпръс”, започнат през март 2013 г. по повод на финансовата криза, е завършен. Част от депозитите ще бъдат разблокирани, а управлението ще премине в ръцете не преходен съвет на директорите“, се казва в съобщение на Министерство на финансите и Централната банка на Кипър, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Днес приключи продължителния период за неопределеност. Окончателният дял на незастрахованите депозити, обърнати в акционен капитал, възлиза на 47,5%. Основният капитал на банката, според оценки, ще нарасне близо с 12%”, се казва в документа. По данни на финансовите власти, рекапитализацията на банката ще осигури висока база от капитал от първо ниво, превишаваща нужните минимални изисквания.

По оценка на медиите, в акции на „Банк ъф Сайпръс” ще бъдат обърнати общо депозити в размер на 4,050 млрд. евро – 3.2 млрд. евро бяха обърнати в акции при „постригването” до 37,5% от размера на влоговете и 850 млн. евро при новото отписване на средства от депозитите.

#„Банк ъф Сайпръс” #Кипър #рекапитализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници