Откриха открадната преди три години цигулка „Страдивариус“

Откриха открадната преди три години цигулка „Страдивариус“
A A+ A++ A

Британската полиция съобщи, че е открила рядка цигулка „Страдивариус“ на стойност 1,2 милиона паунда (1,8 милиона долара, 1,4 милиона евро), която беше открадната от собственичката й в кафене на лондонска гара през 2010 г.

Крадците отмъкнали старинния инструмент, създаден през 1696 г. и два лъка от цигуларката с корейски корени Мин-Джин Ким, докато се хранела на гара Юстън в Лондон. Той бил открит в къща в Централна Англия миналата седмица, съобщи полицията, без да разкрива повече подробности. Трима души бяха изпратени в затвора във връзка с кражбата през 2011 г., предаде БГНЕС.

„Това беше много трудно пътуване, все още не мога да повярвам какво се е случило“, заяви 34-годишната цигуларка, след като инструментът й беше върнат.

„Загубата на инструмента и силната отговорност, която почувствах, бяха в ума ми във всеки един момент от деня. Свирех на този инструмент още от тийнейджърка, така че той беше огромна част от моята идентичност от много години“, допълни музикантката.

Полицията съобщи, че цигулката, за която през март беше съобщено, че е открита в България, но впоследствие се оказа, че не е истинска, е открита непокътната с много малки повреди. Тя била намерена в калъфа си с липсващия лък Peccatte на стойност 62 000 паунда и лък на училището в Базин на стойност 5000 паунда.

#Цигулка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници