Орешарски: Диалогът с гражданското общество и НПО-та е важен за мен

Орешарски: Диалогът с гражданското общество и НПО-та е важен за мен
Пламен Орешарски изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Италия Енрико Лета във връзка с трагичната автобусна катастрофа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За мен е важен диалогът с гражданското общество и с неправителствените организации“, заяви премиерът Пламен Орешарски в отговор на писмо, изпратено от Антоанета Цонева, съобщават от правителствената информационна служба, предава „Фокус“.

В пълния текст на отговора на Орешарски се посочва: „Уважаема г-жо Цонева, благодаря Ви за поканата за публичен дебат. Готов съм на диалог с всички. За мен е важно да обсъдим важните въпроси с представители на неправителствени организации и на гражданското общество“.

Откакто поехме отговорността за управлението на страната, като свой личен ангажимент определих всеки втори петък да има отворени дискусии в сградата на Министерския съвет с представители на протестиращите и на гражданското общество като цяло. Създадохме и обществени съвети към всяко министерство, които се събират регулярно като платформа за обществена и експертна дискусия по важни в различните сектори въпроси“, пише Орешарски.

„Напомням Ви, че първата ми покана към Вас беше отправена още на 17 юни и тя бе отказана с поставянето на условия. Те отдавна бяха изпълнени, но така и не се срещнахме. Каня Ви отново в сградата на Министерския съвет. Предлагам срещата да бъде в четвъртък, 1 август 2013г., с начало 15.00 часа”, казва още в писмото на министър-председателят.

Пламен Орешарски изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Италия Енрико Лета във връзка с трагичната автобусна катастрофа.

Моля, приемете моите и на българското правителство най-искрени съболезнования по повод трагичния инцидент край Авелино, причинил човешки жертви, както и пожелания за бързо възстановяване на ранените при автобусната катастрофа”, пише българският премиер до своя италиански колега.

Орешарски изразява дълбоко съчувствие към болката и мъката на роднините и близките на загиналите в този скръбен за цяла Италия момент.

#Пламен Орешарски #гражданско общество #неправителствени организации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"