Лидерът на сирийските кюрди се срещна с представители на турското разузнаване и на външно министерство

Лидерът на сирийските кюрди се срещна с представители на турското разузнаване и на външно министерство
A A+ A++ A

Лидерът на Партията на демократичното единство на Кюрдистан (ПДЕК) в Сирия Салих Мюслим проведе няколко срещи в Истанбул с висши представители на Националната разузнавателна организация (МИТ) и на министерството на външните работи на Турция, предаде електронното издание на вестник „Милиет", цитиран от Фокус.

След осъществените контакти Салих Мюслим посочи, че посещението му е по лична покана на министъра на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу, но не се е срещал с него.

„На 25 юли пристигнах в Истанбул по покана на турското външно министерство. Прецених, че е най-правилно и удобно да разговарям лице в лице с официални турски представители. Не съм се срещал с Ахмет Давутоглу, но контактувах с представители на външно министерство и разговорите ни преминаха добре и положително. Случващите се събития в Сирия и ставащото по сирийската граница, засягат и Турция и представляват първостепенен интерес за нея. Необходимо е да имаме един действен диалог. За да няма недоразумения и погрешни оценки.", цитира думите на лидера на сирийските кюрди вестник „Милиет".

#Сирия #Салих Мюслим #Истанбул #Ахмет Давутоглу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници