Терористичен акт пред турското посолство в Сомалия

Терористичен акт пред турското посолство в Сомалия
A A+ A++ A

Ислямистите в Сомалия извършиха терористичен атентат пред турското посолство в столицата Могадишу, при който загинаха турски служител от охраната и минувач.

Други деветима души бяха ранени, сред тях са още трима турски служители от охраната, предаде bTV, позовавайки се на АФП.

Отговорност за атентата пое джихадистката групировка „Ал Шабаб", която е свързана с „Ал Кайда". По този начин тя изразила недоволство от подкрепата на Турция за светското правителство на Сомалия.

В нападението са участвали общо трима души. Първите двама били унищожени по време на престрелката. Тогава третият терорист подкарал кола бомба и забил във вратата на сградата, където живее персонала на посолството.

„Ал Шабаб" редовно извършва терористични нападения срещу сомалийските властови структури и международни организации. Групировката контролира значителна част от Сомалия и воюва за създаването на теократична ислямска държава, срещу което се обявяват официалните власти. В средата на юни хора на групировката дори завзеха офис на ООН в Могадишу.

#Могадишу #Сомалия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници