Станишев: Има разлики между 1997 г. и сега

Станишев: Има разлики между 1997 г. и сега
Според Сергей Станишев, политическите и икономическите кръгове се опитват да дирижират протестите. Снимки:komunisticheski.blog.bg
A A+ A++ A

“Трябва да се видят разликите между 1997 г. и сега, защото тогава имаше цялостна икономическа и социална криза, която доведе до политическа криза”, коментира по време на националния събор на Бузлуджа лидерът на левицата Сергей Станишев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

“Хората излязоха заради огромни социални и лични проблеми на справедлив протест. Сега се опитва да се създаде политическа криза в немалка степен инспирирана от кръгове, които имат своя икономически и политически интереси и които са част от българската олигархия през последните 15-20 години”, добави Станишев.

“Един от кръговете, който е известен и който постоянно присъства със своите икономически, политически интереси и медийно влияние, е кръгът "Капитал", Икономедиа и другите структури. Там има икономически и политически интереси. Те сега се опитват да дирижират протестите, да вземат монопола на гражданското общество”, каза още Станишев.

#Бузлуджа #Сергей Станишев #"Капитал"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници