Ивайло Спиридонов: Има много факти от 40-тия ден на протестите, които говорят за организираност

Ивайло Спиридонов: Има много факти от 40-тия ден на протестите, които говорят за организираност
Относно опита да бъдат изведени депутатите с автобус около 22:00 часа Спиридонов каза, че това е било единственото решение. Снимка: viaranews.com
A A+ A++ A

Столичната полиция разполага с много факти от 40-тия ден на протестите, които говорят за организираност, заяви директорът на СДВР Ивайло Спиридонов след извънредното заседание на Столичния общински съвет за действията на правоохранителните органи по време на протестите в столицата, предава „Фокус“.

„Всички видяхме колоездачи, които щтъкаха до Министерски съвет и призоваваха хората да отиват бързо при Народното събрание”, подчерта Спиридонов.

„Имаше депутати от парламентарни групи, които отказаха в 03:30 часа да се включат в извеждането от блокираната сграда на парламента. Като причина посочиха, че не искат да се возят едните депутати с другите в един автобус“, отбеляза той.

Спиридонов подчерта, че лично е влязъл в сградата на Народното събрание на 23 юли към 3:30 часа, отишъл е при депутатите в стаите на парламентарните им групи и им е обяснил, че е създадена организация по извеждането им.

„Ние хеликоптер ли трябва да дадем?”, запита директорът на СДВР.

Относно опита да бъдат изведени депутатите с автобус около 22:00 часа Спиридонов каза, че това е било единственото решение.

Той посочи, че решението за автобуса е взето от оперативен щаб към МВР, който е разполагал с информация и от самия периметър на Народното събрание.

„Оперативният щаб към Министерство на вътрешните работи се ръководи от министъра на вътрешните работи. Оперативният щаб към СДВР се ръководи от мен”, обясни Спиридонов.

На въпрос дали самите депутати са били предупредени, че е опасно да се провежда заседание на комисия с начален час 17:00 часа Ивайло Спиридонов отговори: „Лично от мен беше разпоредено на зам.-директора на СДВР да отиде при депутатите и да им обясни ситуацията. Още около 19.00 часа, когато стана ясно, че има организирани действия по насочване на демонстранти в посока Народно събрание”.

#Ивайло Спиридонов #СДВР #протести #депутати #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници