Социалисти и симпатизанти на БСП поемат към Бузлуджа

Социалисти и симпатизанти на БСП поемат към Бузлуджа
Програмата в подножието на връх Бузлуджа предвижда и връчване на наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора”. Снимка: argumenti-bg.com
A A+ A++ A

4000 социалисти и симпатизанти на БСП от Пловдив и областта тръгват за Бузлуджа, съобщават от пресцентъра на БСП-Пловдив, предава „Фокус“.

70 автобуса и 60 коли от града и областта ще потеглят за традиционния събор на левицата Бузлуджа 2013.

Мотото на събитието в местността Историческа поляна тази година е „България – на хората!”.

Социалисти и симпатизанти ще отбележат 122 години организирано социалистическо движение у нас, чието начало се поставя с Учредителния бузлуджански конгрес на 2 август 1891 г.

Честванията започват тази вечер с поднасянето на венци и цветя на Паметника на свободата на връх Шипка.

В поклонението ще се включи и представителна пловдивска група. Официалното откриване на Бузлуджа 2013 е в 11:30 часа, когато на сцената ще се качат лидерите на БСП и леви партии от Коалиция за България, председатели на младежката структура и обединения на жените социалистки и ветераните в БСП от цялата страна.

Сред присъстващите ще бъде и министър-председателят Пламен Орешарски.

Лидерът на българските и европейските социалисти Сергей Станишев ще приветства новоприети млади членове на партията от трибуната, а на някой от тях лично ще връчи червените електронни карти.

Пловдивските попълнения в БСП ще бъдат поздравени от местни депутати и председателя Георги Гергов в шатрата, в която социалистите от града и областта ще представят организацията в снимки и други рекламни материали.

Програмата в подножието на връх Бузлуджа предвижда и връчване на наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора”.

Във втората част на събора ще има музикално-танцови изпълнения с участието на Петя Буюклиева, Стефка Берова, Панайот Панайотов, Владимир Димов, Донка Бангьозова, Деляна Николова и Ваня Димитрова, фолклорни състави и самодейни танцови групи.

#Бузлуджа #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници