ВСС осъди акцията с разлепените некролози на Камен Ситнилски

ВСС осъди акцията с разлепените некролози на Камен Ситнилски
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация във връзка със залепените некролози на Камен Ситнилски в района около сградата на ВСС, предаде агенция „Фокус“. При обсъждането Румен Георгиев каза: „Целият процес започна в резултат на една анонимка. Ние вършим нашата част от работата, но има неща, за които изпълнителната власт трябва да се погрижи“.

Според магистратите протестът, който се провежда всеки ден пред сградата на ВСС, не е спонтанен и е в нарушение.

В декларацията се посочва, че ВСС изразява категоричното си несъгласие с ежедневния тормоз. Това е грубо нарушение на човешкия морал и етичните норми и ВСС осъжда акта с разлепените некролози.

ВСС изразява категоричното си несъгласие и неодобрение към всекидневния натиск, оказван от група граждани, които протестират, обсаждат входа на институцията и създават проблеми за нормалната й работа, се казва в декларацията.

Там се посочва, че протестът не е спонтанен и е в нарушение на разпоредбите на закона за събранията и митингите. В декларацията се определя като "безпрецедентен и недопустим" актът на разлепване на некролози със снимката на член на ВСС.

"Не приемаме по този начин за изразяване на гражданска позиция и го оценяваме като грубо нарушаване на човешкия морал и етичните норми. ВСС ще продължи да работи по най – важните въпроси от реформата в съдебната система и ще поема отговорност за всяко свое действие", се казва в декларацията.

#ВСС #некролози #Ситнилски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници