Тест показва реалните скорости на мобилен интернет в София

Тест показва реалните скорости на мобилен интернет в София
A A+ A++ A

Мобилните оператори обичат да изтъкват предимствата на своите мрежи и високите скорости за достъп до интернет, които те предоставят. Какво обаче е положението на практика? Това е проверил екипът на сайта Testvano. com, който е решил да се фокусира върху столицата, и по-точно върху 8 точки в нея и околностите й. Екипировката за тестовете се състои от устройство, което използват много потребители - таблет iPad 3, поддържащ стандарта Dual Cell (DC)-HSDPA, който позволява изтеглянето на данни с максимална скорост 42 Mbps. Самите тестове са проведени с приложението Speedtest.

Местата, на които е изпробвана скоростта за достъп до интернет, включват ниво -3 на Mall Bulgaria, телевизионната кула на "Копитото", витошкия дендрариум и дори протестите пред Народното събрание, чиито първи дни бяха белязани от проблеми с мобилната връзка. Като цяло трите оператора осигуряват 3G покритие навсякъде с изключение на дендрариума. Резултатите са обобщени в таблица и включват латентност на мрежата и скорост на изпращане и изтегляне на информация към два сървъра - в София и в Киев.

Като цяло данните показват, че "Мтел" осигурява най-висока скорост на изтегляне на данни - средно 8,73 Mbps (пикова стойност 12,54 Mbps), но и VIVACOM не остава много назад със 7,38 Mbps (пикова стойност 8,58 Mbps). При изпращането на данни VIVACOM има преднина със среден резултат 2 Mbps (пик 3,3 Mbps), а при "Мтел" средното постижение е 1,47 Mbps (пик 2,91 Mbps). И по двата показателя GLOBUL остава на трето място с резултати съответно 3,34 Mbps (пик 5,74 Mbps) и 0,89 Mbps (пик 1,66 Mbps).

http://testvano.com/30-testvano-com-episode-1-mobile-internet/
http://testvano.com/39-results-table-episode-1/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници