Руснаците вярват най-много на Путин

Руснаците вярват най-много на Путин
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин остава политикът с най-голямо доверие в Русия. За второто място се борят министърът на отбраната Сергей Шойгу и министър-председателят Дмитрий Медведев, показват данните от социологическо проучване, проведено от „Левада-Център“, предаде БГНЕС.

„За последния месец не са настъпили съществени промени в рейтинга. Дмитрий Медведев се конкурира за второто място с Шойгу“, констатират социолозите. В момента президентът се ползва с доверието на 38% от анкетираните (36% през юни), ръководителят на силовото ведомство - 18% (срещу 21% миналия месец), а премиерът - 15% (16% през юни).

В класацията на най-важните събития, които са направили впечатление на руснаците, води Универсиадата в Казан (41%). Процесът срещу опозиционния лидер Алексей Навални заедно със спускането на Путин с подводница на дъното на Балтийско море са по средата на класацията. Те събират по 7%.

Проучването е проведено между 18 и 22 юли сред над 1600 души в 45 региона на Русия. Статистическата грешка е около 3,4%.

#Путин #Русия #доверие #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници