Станишев: Ние сме готови за диалог с ГЕРБ

Станишев: Ние сме готови за диалог с ГЕРБ
Лидерът на левицата заяви, че са готови за диалог с най-голямата парламентарна група в парламента. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

„Ние сме готови за диалог, в това число с най-голямата група в този парламент, но първото условие е да признаете резултатите от изборите и да си вършите работата“, заяви в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев по време на обсъждането на актуализацията на бюджета, предаде агенция „Фокус“.

„От първия ден след изборите победителят от тях – ГЕРБ, не признава резултатите. Лидерът на ГЕРБ днес каза, че ще се съобрази с резултатите от нови избори. Как да ви вярваме?“, обърна се Станишев към Бойко Борисов.

Според лидерът на левицата политическата криза е започнала от месец февруари. Той подчерта, че в последните четири години всяко гражданско недоволство е било потискано, а страната е била превърната в „тенджера под налягане“.

„През февруари хората излязоха не само заради цената на тока, която стана непоносима, излязоха заради общото натрупано недоволство през последните четири години и дефектите на 20 години преход“, допълни Станишев.

И премиерът Пламен Орешарски, и партиите, които подкрепят правителството, са готови на разговори, но не и с ултиматуми, добави Сергей Станишев.

„Ние сме готови да разговаряме за принципите за национално съгласие, за нов обществен договор. Трябва да се сложат ясни опори между ролята на държавата и политическите и икономическите субекти. Дайте да изработим нови правила за отношенията между държавата и икономическите субекти“, призова Станишев. 

В бюджета, който планира ГЕРБ, няма предвидени пари от септември за хората с увреждания, заяви Станишев. 

„Дайте да разговаряме, но първото условие – спазване на правилата на демокрацията. Демокрацията е такава, че българските граждани взеха решение. Най-лесното е Пламен Орешарски да подаде оставка. Това ще консолидира целта на Цветанов в ГЕРБ“, посочи Станишев.

Ние да имахме група от 97 депутати в миналия парламент, боже мой, колко безобразия на ГЕРБ нямаше да бъдат допуснати, коментира Станишев.

В протеста имаше вклинени много провокатори. Има информация за активисти на ГЕРБ, от Перник, от Пловдив, които са участвали в това. Това е политически въпрос, на който дължите отговор, каза още Станишев.

#недоволство #февруари #Бойко Борисов #ГЕРБ #Сергей Станишев #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници