Най-малко 69 са загиналите в тежка жп катастрофа в Испания

Най-малко 69 са загиналите в тежка жп катастрофа в Испания
Влак от Мадрид за Ферол катастрофира. До момента загиналите са 69. Снимка: www.monitor.bg
A A+ A++ A

Най-малко 69 души са загинали, а 143 души са ранени при дерайлиране на влак край Сантяго де Компостела в Испания. Влакът е пътувал от Мадрид до пристанищния град Ферол, предаде агенция „Фокус“. Досега са били извадени 65 тела от останките на катастрофиралия влак. 4 души са починали по-късно в болница.

Броят на жертвите може да се увеличи, защото някои от вагоните все още не са претърсени. Към момента не са изяснени причините за катастрофата.

„Всичко стана много бързо. Сякаш на завоя влакът започна да се преобръща и вагоните се качиха един върху друг. Много пътници бяха смачкани на дъното. Ние се опитахме да излезем и разбрахме, че влакът гори. Видях трупове“, каза един от пътниците, Рикардо Монтесо. Друг очевидец съобщава за експлозия, чула се, преди влакът да дерайлира.

По данни на железопътната компания Ренфе в дерайлиралия влак са пътували 238 души. Според местните медии вероятната причина за катастрофата е, че влакът може би се е движел със скорост, по-висока от разрешените 140 км/ч. Представителят на местните власти Самуел Хуарес твърди, че в момента на аварията влакът се е движел със скорост 220 км/ч, като на този участък максималната разрешена скорост е 80 км/ч.

#Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници