Премиера на Android 4.3, от днес идва с ъпдейт за устройствата Nexus

Премиера на Android 4.3, от днес идва с ъпдейт за устройствата Nexus
A A+ A++ A

Заедно с новата версия на таблета Nexus 7 Google представи и Android 4.3, поредното допълнение към серията Jelly Bean. Тази версия ще се продава с новия таблет, но от днес ще е налична като ъпдейт и за останалите устройства Nexus (Nexus 4, Nexus 10, Nexus 7 и Galaxy Nexus), а скоро ще достигне и до Google версиите на Galaxy S 4 и HTC One. Въпреки малката промяна в номера на версията, промените в Android 4.3 са много интересни.

На първо място е възможността за създаване на ограничени потребителски профили. Например ако направите профил за дете ще можете да определите кои части от дадено приложение ще са достъпни за него. В презентацията беше даден пример с игра, която предлага на малкия потребител само част от нивата и заключва за него опцията за закупуване на допълнителни.

Както се очакваше в Android 4.3 вече е добавена поддръжка за стандарта Bluetooth Smart (Bluetooth Low Energy), който осигурява възможност за връзка с разнообразни фитнес сензори и аксесоари при минимална консумация на енергия, което е важно за мобилните устройства. Другата нова функция ще зарадва геймърите. Android 4.3 вече поддържа стандарта OpenGL ES 3.0 и според Google това е първата мобилна ОС, която го поддържа. Той ще позволи добавянето на допълнителни графични ефекти като по-сложни сенки, отражения и т.н.

http://www.android.com/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници