Порталът за автори на софтуер на Apple е свален заради хакерска атака

Порталът за автори на софтуер на Apple е свален заради хакерска атака
A A+ A++ A

От края на миналата седмица порталът за автори на софтуер за iOS и OS X на Apple е недостъпен и от американската компания най-сетне изнесоха официална информация по въпроса. От нея съобщават, че причината за свалянето на портала е опит за източване на лични данни на потребителите на портала. От Apple уточняват, не е изключено да има изтекли данни, които включват имена, пощенски и електронни адреси.

В момента Apple правят промени по системата и базата си данни, за да предотвратят подобни опити за в бъдеще, и докато не приключи работата, порталът ще остане недостъпен. Абонаментите, изтичащи в периода, през който сайтът е свален, ще бъдат удължени. Междувременно отговорност за атаката пое турчинът Ибрахим Балик, който твърди, че не е имал намерение да причини неприятности.

Той уточнява, че е информирал Apple за пропуските, които е открил. Не става ясно защо действията му не са приключили с това, но той демонстрира във видео в YоuTube как получава достъп до списък от имена, електронни адреси, пощенски адреси и дори потребителски номера.

По-късно обаче този клип е свален заради личните данни, които се появяват в него. Балик обяснява, че така и не е получил информация от Apple какво е развитието по проблемите, за които ги е уведомил, въпреки че порталът е бил свален веднага след неговите тестове, а след това и Apple излязоха със съобщението, за което пишем по-горе.

http://www.guardian.co.uk/technology/2013/jul/22/apple-developer-site-hacked

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници