ГДБОП намери злато в акция срещу данъчни измами

ГДБОП намери злато в акция срещу данъчни измами
В хода на акцията служителите на ГДБОП са открили 10 кюлчета злато от по 1 кг и 62 златни монети в банков трезор, ползван от престъпната група. Снимка: МВР
A A+ A++ A

В акция на ГДБОП са задържани седем души за присвояването на 10 млн. лв. от данъчни измами.

Операцията се проведе във вторник под ръководството на Софийската градска прокуратура и с участието на териториалните звена на ГДБОП в Плевен и Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е реализирана след близо едногодишно разследване срещу седем участници в престъпната схема. Те са на възраст между 31 и 48 г. От тях шестима са с криминално досие, а един няма престъпни прояви до момента.

Престъпната група е работила с много добра координираност, като всеки неин член е имал точно определени функции. Незаконните действия на задържаните били прикривани под шапката на легални адвокатски кантори.

Голяма част от членовете на групата били регистрирани като адвокатски сътрудници, което им осигурявало висока степен на защита.

Нанесените на държавата щети от невнесен данък добавена стойност възлизат на близо 10 млн. лева, сочат резултатите от разследването.

В хода на акцията служителите на ГДБОП са открили 10 кюлчета злато от по 1 кг и 62 златни монети в банков трезор, ползван от престъпната група.

Действията на следствието продължават, сред които и претърсването на 17 адреса на територията на София, Плевен и Варна.

Освен седемте членове на групата са задържани и трима техни приближени. В поделенията на МВР са разпитани над 20 души.

#ГДБОП #акция #престъпна група #данък добавена стойност #ДДС #златни кюлчета #Плевен #Варна #София #данъчни измами #Софийска градска прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници