Министърът на образованието: Надявам се да не се стигне до стачка

Министърът на образованието: Надявам се да не се стигне до стачка
Клисарова уточни, че ще бъде търсена оптимизация на делегираните бюджети, като заплащането няма да бъде само за брой ученици. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Надявам се да не се стигне до учителска стачка, заяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, която е на посещение във Варна.

Изявлението бе направето по повод на отвореното писмо от синдиката към КТ „Подкрепа“ до кабинета на Пламен Орешарски, предаде „Стандарт нюз“.

„Мисля, че ще постигнем консенсус и няма да се стигне до стачни действия. По 8 от исканията в откритото писмо на синдикатите сме на едно мнение. Дано в новия бюджет успеем да постигнем 5% от БВП да отива за образование. Ще направим оптималното, което е възможно за държавата“, коментира Клисарова.

Министърът добави още, че ще бъде търсена оптимизация на делегираните бюджети, като заплащането няма да бъде само за брой ученици. Критериите ще бъдат свързани с така нареченото външно оценяване. Като пример тя посочи, че училищата с по-висок среден успех на външното оценяване могат получават и по-висок коефициент при разпределението на средства. Друг приоритет щяло да е запазване на паралелки с по-малко от 18 ученици, ако са важни за развитието на даден регион.

#Анелия Клисарова #Клисарова #КТ "Подкрепа" #стачка #синдикат #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници