САС решава за Златанов днес

САС решава за Златанов днес
Златанов твърдеше, че от неговите „драсканици“ не може да се направи предположение, че е извършил престъпление. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

Софийски апелативен съд (САС) днес ще реши дали да отстрани от длъжност скандалния председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Златанов обжалва решението на Софийски градски съд за отстраняването му. Според съдебния състав, ако Златанов остане председател на комисията, е възможно да окаже „неправилно въздействие на останалите служители на комисията“ и да създаде пречки за бъдещото събиране на доказателства по делото, съобщи БГНЕС.

Златанов е привлечен като обвиняем за престъпление по служба, престъпление, което е не само умишлено и от общ характер, но и се води тежко, тъй като се наказва с до 8 години затвор.

Той обясни съдържанието на тефтерчето си с думите, че това са негови „бележки“, „драсканици“, и каза, че е забравил какво означават инициалите, записани вътре - И.Ф., Б.Б., Ц.Ц. На въпрос какво означава някой да бъде „ударен“, Златанов обясни: „Да бъде установен конфликт на интереси, може би“.

Според Златанов от „драсканиците му“ не може да се направи предположение, че е извършил престъпление. „Невинен съм и се надявам да продължа да изпълнявам задълженията си“, каза Златанов.

След като прокуратурата презентира бележника на Златанов, депутатът Искра Фидосова обяви, че напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ. След това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че тефтерчето е негативната част на тяхното управление. „Властта не е за всеки. Когато не се упражнява по правилния начин, явно петното остава за нас. Не мога да се направя на сляп, че това не се случва“, каза още той.

#САС #Филип Златанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"