Microsoft с 4,97 милиарда долара печалба за тримесечието

Microsoft с 4,97 милиарда долара печалба за тримесечието
A A+ A++ A

Microsoft обяви общи приходи в размер на 19,90 милиарда долара за последното тримесечие на фискалната им 2013 година. Компанията от Редмънд може да се похвали с 6,08 милиарда долара оперативна печалба и 4,97 милиарда нетна печалба за периода. Специално при нетната печалба има намаление спрямо 6,06 милиарда за третото тримесечие, като тя е обяснена с разход от 900 милиона долара, свързан с "настройка на складовите наличности на Surface RT", което означава, че компанията има голям непродаден брой от устройството и това обяснява скорошното намаление на цената му.

Цифрите също така отразяват 782 милиона долара забавени приходи заради промоциите по ъпгрейда на Office. Финансовата директорка на Microsoft Ейми Худ не скри, че тези резултати отразяват и спада на компютърния пазар, което вероятно ще доведе до засилване на вниманието на софтуерния гигант към корпоративните клиенти и облачните услуги.

За цялата финансова 2013 Microsoft отчете нетна печалба от 23,76 милиарда долара, като ръст в размер на 3% има при бизнес отдела, а звеното Server&Tools отчита 9% повече печалби. Други добри новини идват от Windows, чиито приходи са се увеличили с 5% на годишна база и с 6% спрямо предходното тримесечие, и Развлечение и устройства, чиито приходи са с 6% повече за година.

http://www.engadget.com/2013/07/18/microsoft-q4-2013-earnings-surface-rt-inventory/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници