Вивиан Рединг: Плевнелиев трябва да потърси политическо съгласие

Вивиан Рединг: Плевнелиев трябва да потърси политическо съгласие
Вивиан Рединг. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Очаквам от президента Росен Плевнелиев да потърси политическо съгласие в името на България, заяви заместник председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг в интервю за БНР.

Рединг пристига на посещение у нас в понеделник и ще има среща с държавния глава.

"Ще го помоля да направи всичко, което е в неговите възможности, и да призове за политическа стабилност и за национално съгласие между политическите партии", коментира тя. 

Вивиан Рединг отговаря за правосъдието, основните права и гражданството и идва в България за поредния кръг от така наречения "граждански диалог", с който европейските институции търсят пряка връзка с хората.

„Комисията следи с известно безпокойство последните събития в България. Ние уважаваме правото на страната ви да решава вътрешни въпроси, но някои ситуации имат отражение в съюза като цяло. Сегашните политически събития и обществени протести в България рисуват ясна картина и показват нуждата от промяна в страната. В същото време те сигнализират, че българското общество е много обезпокоено за върховенството на закона. Симпатиите ми са на страната на българските граждани, които протестират на улицата срещу корупцията. България трябва да ускори реформите. Сега вече е време да се задълбочат усилията за реформа на правосъдната система и за борба срещу корупцията и организираната престъпност“, коментира зам.-председателят на Еврокомисията и комисар по правосъдие Вивиан Рединг пред „24 часа“ на 19 юли.

#Вивиан Рединг #Росен Плевнелиев #Европейската комисия #Рединг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници