Ангел Найденов: Военната академия винаги ще бъде свързана с духа на Българската армия

Ангел Найденов: Военната академия винаги ще бъде свързана с духа на Българската армия
Министърът на отбраната Ангел Найденов присъства на тържествата по случай 100-годишнината от Балканските войни във Военна академия "Г.Ст.Раковски". Снимка:offnews.bg
A A+ A++ A

“Без да е поле на военни действия, Военна академия „Г. С. Раковски” ще бъде винаги неизменно свързана с духа на Българската армия, разпрострял се над Мизия, Тракия и Македония”, каза министърът на отбраната Ангел Найденов в словото си във Военна академия, по повод заключителните чествания на 100 години от Балканските войни и 135 години от създаването на Българската армия, предаде Агенция „Фокус”.

 

„Тук, на територията на Военна академия „Г. С. Раковски”, няма как да подминем факта, че първите изследователи на тези войни, историците и офицерите от Военноисторическата комисия при щаба на войската, са неразривно свързани с Военното на Негово величество Цар Борис III училище и Военната академия. Няма как да отминем факта, че тези, които под дъжд от куршуми и оръдейни залпове, водеха българския войник в неудържима атака, са българските офицери, произлезли от същите тези учебни заведения”, допълни министър Найденов.

 

В „Алеята на славата” на Военна академия, с военен ритуал, бяха положени гилзи с пръст от 21 места, където са водени боеве и операции по време на Балканските войни.

#Ангел Найденов #Военната академия #Балканските войни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници