Хасан Адемов: Растат средствата по програмата за развитие на човешките ресурси

Хасан Адемов: Растат средствата по програмата за развитие на човешките ресурси
МТСП не предвижда стартирането на нови схеми през настоящия програмен период на ОПРЧР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„До края на 2013 г. по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР), по финансов план трябва да се усвоят средства, колкото предишните правителства са постигнали за пет години", каза в петък министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, съобщиха от МТСП.

До края на годината се предвижда договорените средства да нараснат от 95.4% до 97.1% от общия бюджет, или от около 2 млрд. 266 млн.лв. до 2 млрд. 304 млн.лв., подчерта Адемов. Стана ясно, че плащанията трябва да се увеличат от 45.5% до около 60% от общия бюджет на програмата, което означава от 1 млрд. 80 млн.лв. до 1 млрд. 404 млн.лв.

„От началото на годината оперативната програма е с най-голям ръст на плащанията и траншовете от ЕК", заяви министърът и добави, че за миниминизиране на финансовите загуби, МТСП ще предприеме три основни мерки - прехвърляне на средства между схеми, чието изпълнение не е задоволително, към схеми, които са атрактивни; oтчитане всеки месец на направените разходи пред Министерството на финансите и опростяване на част от процедурите за изпълнение на схемите.

МТСП не предвижда стартирането на нови схеми през настоящия програмен период на ОПРЧР. През новия програмен период 2014 – 2020 г. ще продължи модернизацията на институциите на пазара на труда.

#Хасан Адемов #ОПРЧР #бюджет #период

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници