Кризата в еврозоната била овладяна

Кризата в еврозоната била овладяна
Независимо от ударите на рейтинговите агенции Световната банка даде по-оптимистична прогноза за бъдещето на Европа. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Независимо от ударите на рейтинговите агенции, Световната банка даде по-оптимистична прогноза за бъдещето на Европа.

Според експертите в банката кризата в Еврозоната вече е овладяна. Опасността за икономиките на страните от континента обаче не е напълно отминала, като има шанс в Европа да се повтори сценарият от 2008 г., предаде bTV.

Водещ икономист от Световната банка обясни, че Европейският съюз може да навлезе в рецесия и брутният вътрешен продукт на страните от Еврозоната да се свие с 0,3%.

Междувременно стана ясно, че Германия и Франция са подготвили нов документ, който предлага мерки за изход от кризата. Основната идея е въвеждане на единна европейска ставка за корпоративното облагане.

В допълнение, ще бъдат премахнати данъци и пречки пред развитието на бизнеса. На европейската среща на върха в края на месеца ще бъде предложено и въвеждането на данък върху финансовите транзакции.

Въпреки положителните новини от Световната банка рейтинговата агенция „Фич“ предупреди Италия, че може да намали оценката й с цели две степени.

От „Стандарт енд Пуърс“ пък посочиха, че няма да намаляват отличния рейтинг на Германия, дори страната да навлезе в рецесия.

#Световната банка #еврозоната #еврозона #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници